Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Gazdina rakija travarica – Skrivena aroma dobrodošlice, zdravlja i pravih vrijednosti u jednoj čašici

BY Prijedorcanka 06.04.2021 novosti
Gazdina rakija travarica – Skrivena aroma dobrodošlice, zdravlja i pravih vrijednosti u jednoj čašici

Kada gosta dočekuju sa čašicom travarice, znajte da je rijec o gostu koji uvažava veliko poštovanje od strane domacina. Ukoliko podemo i od cinjenice da su kroz vijekove naše tradicije, svatovi na svadbama docekivani pretežno travaricom rakijom, onda tu ukljucujemo još jednu njenu dobru stranu, a to je da ona služi kao tajni sastojak srece. Bilo kako bilo, jedno je sigurno, travarica je simbol zdravlja i poštovanja, u cijoj je aromi, možemo slobodno reci, ispisan citat “bona fides” ili u prevodu “dobra vjera”.

Pravi gazda i domacin, tajni recept ovog eliksira pronaci ce kroz otkrivanje mudrosti skrivenih u aromaticnom bilju. Tako je i Gazdina travarica otkrila mudrosti nekoliko razlicitih aromaticnih biljaka, koje su ukomponovane sa najljepšim voćnim destilatom, kako bi dale ocaravajuci raskošni buke.

Sad se vjerovatno pitate, zašto nam je toliko stalo da napišemo ovaj clanak. Na ovaj clanak nas je podstakao upravo taj raskošni buke, koji nam je donio mirise dobrocinstva i koji nas je podsjetio  na vrijedne ruke jednog gazde. Nekad zaboravimo da je ovaj dio ljeta, period kada neko vrijedno radi na sakupljanju bilja, preradivanju sirovina da bi se dobila jedna kap koja je našem organizmu izvor dobrog zdravlja, saveznik kada slavimo srecu i lijecimo tugu.

I dok vam svaki gazda govori, kako je recept za njegovu travaricu najbolji, vi cete onaj pravi prepoznati veoma lako. U tom receptu pored svih potrebnih sastojaka, uocicete još nešto, a to je ljubav izmedu covjeka i prirode, kao i njihova saradnja.  Svjedoci smo savremenog doba, u kojem smo uvidjeli znacaj prirode, predanog rada i ljubavi prema slobodi i onom što nas okružuje.  Kada osjetite ovo, a lako se primjeti, vec pri prvom gutljaju, shvatili ste da ste otkrili onaj pravi recept. Pravi gazda potrudice se da na takav nacin ostavi svoj pecat, koji ce ukupnom bukeu dati dodatnu vrijednost. I zato kada nazdravljate sa travaricom u ovom periodu, dignite cašu i za ljude koji su je proizveli.

Legenda kaže da je ovo rakija koja svojim gorkim ukusom, slatko lijeci. Pravila prilikom konzumacije bila bi da se konzumira kao aperitiv, jer se tad postiže adekvatna punoca i harmonija ovog eliksira. Ako je poklanjate, poklonite u posebnim prilikama, gazdinski od srca.