Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

3 važne lekcije koje smo naučili podržavanjem pozorišne umjetnosti

BY Vaša Prijedorčanka 09.11.2023 blog
3 važne lekcije koje smo naučili podržavanjem pozorišne umjetnosti

Jedan u mnoštvu pozorišnih projekata koje sa velikim zadovoljstvom podržavamo je svakako i Međunarodni pozorišni festival “Zlatna vila” u Prijedoru. Ove godine je bio 16. po redu i ostavio je snažan utisak na posjetioce svih generacija, a evo šta smo mi, kao ljubitelji umjetnosti i članovi Prijedorčanka tima, zaključili po završetku.


Umjetnost je hrana za dušu!

A kao oni koji žive i rade u svrsi hedonizma, znamo da je baš ovakva hrana najvažnija. Bilo nam je zadovoljstvo podržati projekat koji kao posljedicu donosi inspiraciju, opuštanje i teme koje zaslužuju više prostora. 


Ponosni smo na grad iz kojeg dolazimo!

Prijedorčanka voli Prijedor, baš kao što i Prijedor voli nas. Ovo je veza koja traje preko 50 godina i nastavlja se uz konstantno zalaganje, brigu i osluškivanje potreba onih koji čine da trajemo!


Nakon završetka festivala, naša podrška nije izostala ni na narednim projektima. Posebno kada je riječ o nečemu što ostavlja dubok trag i lekciju na mnoge generacije, a najviše na najvažnije, naše najmlađe. Dolazak glumice Nade Blam sa njenom predstavom koja nosi snažnu poruku oduševio je sve.


Nasilje nikad nije rješenje! 

“Ko vršnjake bije, taj baš hrabar nije”, moto je edukativne predstave “Naka Superbaka”, u kojoj glumi srpska glumica i prvakinja Narodnog pozorišta iz Beograda, Nada Blam. Kroz interaktivnu predstavu namijenjenu primarno mlađoj generaciji prenijela je poruku o tome kako se može komunicirati nježnije, u svim situacijama. Ipak, ni stariji članovi publike nisu ostali ravnodušni na lekcije koje bi trebalo svi sa vremena na vrijeme da ponovimo. 

Umjetnost i kultura su naš način življenja. Jezik kojim komuniciramo. Način na koji dišemo. Širimo ljubav. Daske koje život znače su daske koje imaju moć da iznjedre sve neizrečene istine, mudrosti i učenja. 


Drago nam je što imamo priliku da podržimo da mašta, kreativnost i umijeće naših umjetnika dođu do srca gledalaca i tako bude svijest o nekom ljepšem svijetu.