Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prirodan izbor

KONTAKTIRAJTE NAS

Prijedorčanka a.d.

Naš ponos

 • Vlastita laboratorija za praćenje kvaliteta
 • Tehnološka oprema velikog kapaciteta
 • Sopstveni izvor vode
 • Energent na biomasu
 • Veliki skladišni kapaciteti
 • Sinhronizacija tima, te pristup svakom članu tima kao članu porodice.
 • Visokokvalitetni proizvodi i brendovi prisutni širom svijeta
 • Veliki voćnjaci smješteni pod povoljnim klimatskim i zemljišnim uslovima

ZAŠTO IZABRATI NAS

Uvažavanje kupaca

Prijedorčanka se trudi da uvijek maksimalno uvaži potrebe svojih kupaca.

Prepoznatljiv brend

Znanje, dugogodišnje iskustvo, timski rad, posvećenost kompaniji, moderna tehnologija i kvalitetna sirovina, čine osnovu našeg prepoznatljivog brenda.

Unapređivanje proizvoda

Razvojem prodajne mreže, edukacijom i povećanjem broja zaposlenih i stalnim unapređenjem efikasnosti poslovanja, konstantno unapređujemo naše proizvode.

Zadovoljni klijenti

Zdravlje potrošača, zadovoljstvo kupaca, dobavljača, zaposlenih i drugih stakeholdera naše je trajno opredjeljenje, što nam garantuje poziciju lidera na tržištu.

Gazdina Rakija

PROIZVODNI ASORTIMAN

Koncentrisani vocni sokovi
Duboko smrznuto voce
Vocni destilati
Vocne rakije

Koncentrisani voćni sokovi

Koncentrisani voćni sok se proizvodi od matičnog voćnog soka jedne ili više vrsta voća, fizičkim izdvajanjem određene količine vode.

Pažljivim odabirom voćnih sorti sa naših voćnjaka, proizvodimo koncentrisane voćne sokove koji zadovoljavaju sve zahtjeve koji se odnose na kvalitet i ispravnost ovog proizvoda.

Iz našeg asortimana bistrih voćnih koncentrisanih sokova nudimo vam: jabuku, višnju, šljivu i dunju.

S obzirom na to da su za nas zahtjevi kupca najvažniji, u dogovoru omogućili bismo vam i koncentrisane voćne sokove od: maline, borovnice, kupine, grožđa i cvekle.

KONTAKTIRAJTE NAS

Duboko zamrznuto voće

Duboko zamrznuto voće je proizvod dobijen naglim dubokim smrzavanjem cijelih voćnih plodova ili njihovih dijelova na temperature od -35°C do -40°C, tako da se u sredini proizvoda obrazuje temperatura najmanje od -15°C prilikom smrzavanja, odnosno najmanje -18°C prilikom skladištenja, s tim da poslije odmrzavanja voće zadrži svoje prirodne glavne sastojke i svojstva.

Osim što otkupljujemo najkvalitetnije voće, pomno pratimo i obilazimo naše kooperante. Odabirom kvalitetnih kooperanata nudimo visokokvalitetne proizvode za dalju upotrebu.

Iz naše ponude izdvajamo različita pakovanja i različite vrste voća: višnja (sa i bez košpice), jagoda, malina, šljiva, kupina, borovnica, te ostalo bobičasto voće.

KONTAKTIRAJTE NAS

Voćni destilati

Ono što nas čini prepoznatljivim su voćni destilati. Riječ je o proizvodima vrhunskog kvaliteta, o čemu svjedoči sve veći broj zadovoljnih kupaca širom Evrope.

Voćni destilati su alkoholni napici proizvedeni od voća, destilisani na 60-80% vol. alkohola, od kojih se dodavanjem destilovane vode proizvode voćne rakije.

Iz našeg asortimana, posebno izdvajamo sljedeće destilate: šljive, viljamovke, kruške, kajsije, jabuke, višnje, dunje, maline, trešnje, kleke, komovice, grožđa, breskve, borovnive, te vinski destilat.

KONTAKTIRAJTE NAS

Voćne rakije i likeri

Želeći da spojimo sve ono čime raspolažemo, odlučili smo da ponudimo visokokvalitetne gotove proizvode, pa tako ljubiteljima kvalitetne rakije na raspolaganju su razni okusi voćnih rakija Gazdina brenda: vilijamovka, kajsijevača, šljivovica, dunjevača, klekovača, travarica, jabukovača i rakije od zove, drenjka, višnje i maline. Gazdina rakija ima unikatnu ambalažu, zaštićenu bocu i jedinstven Gazdin otisak, satkan tradicijom, kvalitetom i u skladu sa potrebama modernog doba.

Neobičan i umjetnički pristup doveo je do novog proizvoda koji je drugačiji, koji plijeni pažnju i ima svoju umjetničku notu, a uz sve to podržava i ravnopravan položaj žene u društvu. Riječ je o voćnim likerima REINA sa četiri različita okusa – višnja, jabuka, breskva i borovnica.

KONTAKTIRAJTE NAS

PROIZVODNI PROCES

duboko zamrzavanje prijedorcanka

Linija za duboko zamrzavanje

Raspolažemo velikim skladišnim prostorom – hladnječe sa minus režimima. Prije procesa zamrzavanja voće je pripremljeno, jer posjedujemo dodatnu opremu za pranje, kalibriranje i vađenje koštica. Proizvodi se brzo zamrzavaju pomoću protočnog i klasičnog tunela, te se zadržava visok kvalitet proizvoda.

Nastojimo da naši proizvodi stignu do kupca po očekivanoj specifikaciji i prema najvišim standardima kvalitete.

Linija za proizvodnju voćnih destilata

Jedna od najbitnijih linija proizvodnog procesa. Razne primjese u destilatu, njihova količina i međusoban odnos imaju presudan značaj za kvalitet i svojstva pića. Prisustvo nekih sastojaka je poželjno, a nekih nije, zato je veliko umijeće pravilno voditi destilaciju i dobiti kasnije rakiju čistog mirisa na voćnu vrstu od koje potiče, harmoniju ukusa i bistrinu.

Kolona za destilaciju raspolaže kapacitetom 150t za 24h na bazi ulazne kominske sirovine. Sveukupni skladišni prostor iznosi preko 1.700.000l.

Cilj nam je kontinuirano stvarati proizvode koji zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti i kvalitete.

linija za proizvodnju voćnih destilata
Linija za punjenje alkoholnih pića

Linija za punjenje alkoholnih pića

Riječ je o kompletnoj liniji za flaširanje svih alkoholnih pića, pa čak i vina, što podrazumijeva punjenje, zatvaranje, etiketiranje.
Raspolažemo kapacitetom od 1.500 boca na sat.

Nudimo mogućnost punjenja različitih dimenzija boca i različitih vrsta proizvoda.

Linija za proizvodnju koncentrisanih sokova

Sastavni dio proizvodnog procesa je proizvodnja koncentrisanih voćnih sokova.

Kao jedan od ključnih elemenata izdvajamo kapacitet prijemnih bazena od 200t sirovine. Skladišni prostor raspolaže kapacitetom od 1.000.000l soka ili koncentrata.

Ispunjavamo temperaturne uslove čuvanja gotovih proizvoda na temperaturama do 4°C.
Pružamo mogućnost proizvodnje svih vrsta bistrih koncentrisanih sokova i vrhunskog kvaliteta.

Zdravstvenu ispravnost i proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda smatramo prioritetom što potvrđuju i brojni certifikati uključujući HACCP, ISO i Kosher.

Linija za proizvodnju koncentrisanih sokova
prijedorcanka plantaza

Prijedorčanka AD

Prijedorčanka AD je najveći prerađivač voća u Bosni i Hercegovini, kao i najveći proizvođač voćnog destilata (ne vinskog) u Evropi. Datira i prije 1972. godine, a na trenutnoj lokaciji posluje od 1980. godine. Nalazi se u samom jezgru voćarske regije, te predstavlja nukleus razvoja voćarskog sektora u Republici Srpskoj, BiH.

U zavisnosti od želja i potreba kupaca, a u skladu sa ISO i HACCP standardima, u mogućnosti je da ponudi sljedeći asortiman proizvoda:

 • Voćni koncentrisani sokovi
 • Duboko zamrznuto voće
 • Voćni destilati
 • Visokokvalitetne voćne rakije i likere (vlastiti brendovi Gazdina rakija i Reina likeri)

Prijedorčanka web shop

Prijedorčanka a.d 2021. godine uvodi drugačiju dimenziju dosadašnje kupovine svojih proizvodnih asortimana. Naime, u sklopu firme otvorena je prodavnica, koju će svi ljubitelji Gazdine rakije i Reina likera moći posjetiti i uživati u kupovini svih proizvoda ove fabrike.

Osim toga, u skladu sa globalnim trendovima, a želeći da svakom kupcu pruže dostupnost asortimana, Prijedorčanka a.d. je digitalizovala svoju prodaju, te pružila mogućnost naručivanja širom BiH putem web shopa koji se nalazi na linku.

prijedorcanak plantaza

Naše voćne rakije osvajaju domaća i internacionalna priznanja i nagrade na raznim sajamskim i promotivno-izložbenim manifestacijama, kao što su:

18 Jun
17 Jun