Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Đurđevdan je... a mi jesmo uz one koje volimo

BY Vaša Prijedorčanka 06.05.2022 blog
Đurđevdan je... a mi jesmo uz one koje volimo

Pjesma kaže: “Ej, Đurđevdan je. A ja nisam s onom koju volim.” Mi se nadamo da danas jeste s onima koje volite. Jer kažu, Đurđevdan je ona slava na koju pola stanovnika naše države ide, jer druga polovina slavi.

 

Đurđevdan volimo jer je jedinstvena slava, nju slave svi (pravoslavci, katolici, Romi ali i zaljubljeni). Đurđevdan volimo takođe jer je on najava onog divnog proljeća, njegov vijesnik je divni đurđevak koji simboliše život i radost. Đurđevdan je vrijeme kad se domaćice i domaćini pokazuju na dijelu, a kako drugačije nego uz gazdinsku dobrodošlicu svojoj porodici i prijateljima doma.




Za Đurđevdan se vezuju mnogi običaji i vjerovanja, ali mi ćemo se držati onih naših, gazdinskih.

Prijatelji GAZDINA rakije jesu iskreni i dobri domaćini, koji su ovog dana rano ustali, pripremili svečanu trpezu i dočekali svoje goste u velikom stilu, onom kojeg potpisuje srce. Za ovu priliku, naše gazde priznale su nam da na Đurđevdan obavezno kombinuju nekoliko vrsta GAZDINA RAKIJA. Pa se tako posebno bira GAZDINA Travarica, kao simbol dobrodošlice dragih gostiju. Ona ne priča mnogo, ona samo miluje srce dragih ljudi aromama iz prirode, koje krijepe i blagosiljaju. Naši domaćini za prilike poput slave uvijek biraju one rakije koje njeguju tradiciju, tako se u izboru GAZDINA rakija za slavske trenutke uvijek izdvajaju šljivovica kao sinonim tradicije u našem narodu, vilijamovka, kao premium rakija koja se služi uz posebno poštovanje i dunjevača rakija, kao sinonim iskrene i čiste ljubavi.

 

Ako znate za bolju formulu dobrodošlice i bolji način proslave javite nam, da spremni dočekamo naredna slavlja. A do tad, svim dragim prijateljima koji slave  želimo srećnu slavu, dok onima koji su u ulozi gostiju želimo dobar provod i svima vama puno srce ljubavi.