Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prvomajski uranak posebnu čar ima ako osvane uz ovakvu zdravicu

BY Vaša Prijedorčanka 30.04.2022 blog
Prvomajski uranak posebnu čar ima ako osvane uz ovakvu zdravicu

 

Prvi maj u svijetu je proglašen Međunarodnim praznikom rada i datira iz perioda 1886. godine kada je  40 000 radnika izašlo na ulice da traži svoja prava. Parola pod kojom je krenuo ustanak bila je u vidu tri osmice: „osam sati rada, osam sati odmora i osam sati kulturnog uzdizanja.“

Rezultat tog bunta, bio je u vidu sukoba policije i radnika, gdje je šest radnika izgubilo svoj život. A, tri godine kasnije, 1889. na prvom kongresu Druge internacionale donesena je odluka da se svakog 1. maja održavaju demonstracije koje će se ponavljati dok god se radnici ne izbore za dostojan život i rad. Pa se tako od 1890. godine u svijetu 1. maj proglasio kao Međunarodni dan opšte solidarnosti radništva.

Da ne idemo duboko u istoriju, vremenom je praznik rada počeo da dobija svoje druge oblike, te se danas u modernim vremenima obilježava u vidu okupljanja i druženja u prirodi uz neki dobar roštilj, muziku i smijeh.




Pa da počnemo tradicionalno prvomajski uranak, ne uz kišu, već uz zdravicu!

Za Prvi maj se vezuju mnogi mitovi i legende, a na našim prostorima najpoznatija su dva, taj dan mora padati kiša, ali taj dan se mora svakako i obilježiti. Treći običaj kojeg smo mi patentirali, bez kojeg ne počinje nijedan prvomajski uranak, to je da svaki Prvi maj osvane uz gazdinsku zdravicu, čašicu GAZDINA travarice – koja je simbol dobrodošlice ili čašicu GAZDINA vilijamovke – naše najcijenjenije rakije.

Gazda je u našem narodu, osoba koja predstavlja svoje domaćinstvo, vrijedan i čestit radnik, koji stvara rezultate. Osoba koja drži do principa i onaj koji nikad ne zaboravlja porodicu, prijatelje i saradnike. Gazda nikad ne zaboravlja ni tradiciju, jer on kroz tradiciju motiviše i inspiriše. Gazda cijeni svakog vrijednog čovjeka, a gazda je zapravo svako ko nosi ove vrijednosti u sebi.  Nama su takve vrijednosti važne, jer sve što nastaje iz poštenog rada sa željom da se širi i uvećava, predstavlja kvalitet, koji možete vidjeti na primjeru GAZDINA rakija, naš kvalitet se ogleda kroz kristalno jasne boce i krije u svakoj kapi naših GAZDINA rakija. Dakle, ima li bolje poveznice od čestitog i vrijednog radnika i zdravice na gazdinski način kroz kvalitet koji gali dušu.



Mi se ovim putem zahvaljujemo svima onima koji su dali svoj doprinos da GAZDINA rakije budu na tronu. Zahvaljujući  njihovoj ljubavi koju su tkali u svakoj minuti svog rada i u želji da prave vrijednosti pobijede, svi oni koji su stvarali i stvaraju i dan danas kroz različite načine ovaj brend, znaju da je rad stvorio čovjeka,  a čovjek kvalitet.

Cijenite vrijednosti, slavite rad i budite zahvalni svakom gazdi ili gazdarici kojeg/u sretnete na svom putu, lako ćete ih prepoznati, odaće ih njihov karakter i lekcije koje vam prenose i kojim vas oplemenjuju, kao što oplemenju zaposleni u kompaniji Prijedorčanka.



Preporuka:

Ako niste još uvijek spremili svoje prvomajske zdravice, iste potražite u rubrici SPECIJALNE PONUDE

Uzdravlje!