Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

GAZDINA vodič kroz Banjaluku: Top mjesta koja morate posjetiti i preporuke gdje možete degustirati GAZDINA rakije u Banjaluci

BY Vaša Prijedorčanka 28.02.2023 blog
GAZDINA vodič kroz Banjaluku: Top mjesta koja morate posjetiti i preporuke gdje možete degustirati GAZDINA rakije u Banjaluci

Za Banjaluku se može reći da liči na jedan manji evropski moderan grad. To je grad kojeg odlikuje bogato kulturno – istorijsko naslijeđe, grad sporta, mladih i zelenila. Banja Luka je uvijek spremna da zagrli i da pruži ruku dobrodošlice, kako putnicima namjernicima, tako i onim slučajnim prolaznicima koji se zateknu u gradu na Vrbasu i koji nakon tog susreta ne ostaju više slučajni prolaznici, već stalni gosti i prijatelji.


Banja Luka po danu


Kako doživjeti Banjaluku na pravi način?


Banjaluka je grad koji čuva i njeguje tradiciju, ali grad koji prihvata savremene stilove i načine života. Bogatstvo Banjaluke krije se u njenoj duši, a tu dušu naći ćete na svakom ćošku. Priča o duši Banjaluke živi na više načina, kao tajna čuva se vijekovima u zidinama prelijepe tvrđave Kastel, kao ljubav uklesana je u najljepšu odu o ljubavi, odnosno poznati spomenik posvećen Safikadi, kao molitva ugrađena je u temeljima tri prelijepe bogomolje (džamiji Ferhadiji, Hramu Hrista Spasitelja, te katedrali sv Bonaventure). Kao pjesma i naracija, duša Banjaluke odjekuje u najljepšim kulturnim ustanovama: Banskom dvoru, Muzeju savremene umjetnosti, Narodnom pozorištu, kao i u Narodnoj biblioteci.  Kao energija njena duša struji moćnim Vrbasom, iskače iz svog korita i prelijeće najljepše aleje kestena, stadione i parkove u kojima mladost vodi glavnu riječ.


Gospodska ulica po noci


Kako i gdje možete doživjeti dušu Banjaluke kroz GAZDINA rakije?


Postoji svakako još mnogo načina da uživate u gradu na Vrbasu,a to su svakako njegovi okusi i mirisi. U Banjaluci ćete naći mjesta u kojima ćete u potpunosti uživati u tradicionalnim jelima i pićima, ali i mjesta sa savremenim jedinstvenim specijalitetima, koja su u ovaj grad donijeli brojni maestralni šefovi kuhinja. 


U nastavku vam donosimo top mjesta gdje možete uživati u šarenolikoj čaroliji okusa u Banjaluci, ali naravno i vašoj omiljenoj GAZDINA rakiji:


  1. Rotkvica – Ovo mjesto je poznato kao jedan savremeni restoran u kojem možete probati jedinstvene specijalitete svjetske kuhinje. Rotkvica je omiljena mnogim Banjalučanima iz više razloga. Prepoznatljiva je kao prelijepi kutak sa dušom čiji je ambijent topao, moderan i futurstički, ali posebni razlozi kriju se u dobrodošlici prijatelja, koji će vam omiljeno jelo i GAZDINA rakiju (Gazdin žar ili GAZDINA vilijamovku,kajsiju…) servirati uvijek sa osmijehom, vođeni posebnom pažnjom oko svakog detalja, od načina serviranja do načina prezentovanja onog što ste poručili.


    rotkvica pozajmljena fotografija

    Pozajmljena fotografija


  2. Stara Ada – restoran u kojem vas uvijek dočekuje topao domaćinski ambijent, kao i izuzetno velik izbor domaće i internacionalne kuhinje. Stara Ada je kompleks u kojem možete istinski uživati, da li došli na poslovni ručak, porodično okupljanje ili se pak odlučili da organizujete neku bitnu proslavu baš na ovom mjestu. Bilo kako bilo, uz ponudu kuće sa GAZDINA drenjom na ovom mjestu imate mogućnost da osjetite ljepotu duše, kroz nezaboravni gastro užitak.



    stara ada pozajmljena fotografija

    Pozajmljena fotografija



  3. Appetito bar–restoran, predstavlja novo urbano mjesto u gradu, u kojem definitvno uživaju svi oni koji dođu. Neodoljiv moderan prostor, zavodljivi mirisi iz kuhinje i dostupni okusi najbolje GAZDINA rakije i na ovom mjestu, učiniće da vam osmijeh ne silazi sa lica, dok god se družite sa sebi dragim ljudima unutar ovog prelijepog mjesta.


  4. appetito bar pozajmljena fotografija

    Pozajmljena fotografija



  5. Citadela cafe-bar-restoran, smještena u srcu Banjaluke, predstavlja mjesto gdje ćete osjetiti istinski dušu Banja Luke, jer se nalazi u Gospodskoj ulici, tamo gdje kuca srce grada. Sam ambijent je takav da ćete imati osjećaj da putujete kroz vremeplov stare Banjaluke, zbog svih uspomena koje ovo mjesto sa velikom radošću čuva na svojim zidovima. Ovdje ćete imati priliku da probate većinu tradicionalnih jela, ali iznenadićete se ponudom neodoljivih svjetskih specijaliteta, uživaćete u svakom dijelu dana, posebno onda kad uz svoju kafu ili omiljeni specijalitet budete naručili i omiljenu GAZDINA rakiju.

  6. citadela - pozajmljena fotografija

    Pozajmljena fotografija


  7. Hotel Jelena – savremeni hotel u Banjoj Luci, koji vodi računa posebno o ponudi svoje kuhinje. Za hotel Jelena rećiće vam da je idealan za organizaciju poslovnih događaja i ručkova, ali da je i dovoljno topao da obezbjedi opuštenu atmosferu. Sklad domaćinskog pristupa i prijatne atmosfere probudiće u vama želju da se vratite ponovo i uz zdravicu sa GAZDINA rakijama, potvrdite svoje zadovoljstvo ovim prijatnim mjestom.



    Hotel Jelena pozajmljena fotografija

    Pozajmljena fotografija



  8. Italy nuovo – duh Italije spojen sa našom kulturom i tradicijom učiniće da uživate nakon klasičnog shoppinga jer se nalazi u sklopu jednog od tržnih centara u Banjoj Luci,  ali čak ako i namjenski odlučite da dođete u ovaj restoran garantujemo da ćete uživati u pravom primjeru moderne arhitekrture, slasnih specijaliteta i naravno GAZDINA rakija.

  9. Gazdina rakija od kajsije


  10. Limun žut – konoba stvorena sa idejom da ponudi raznovrsna jela domaće i tradicionalne kuhinje uz prijatnu atmosferu i obilježavanje vaših posebnih trenutaka. Jedno je sigurno, ovdje muzike, smijeha i pjesme ne nedostaje, kao ni domaćih specijaliteta ali i kvalitetne zdravice uz GAZDINA rakije.



    Gazdina rakija od kleke na stolu


  11. My Way restoran smješten na ulazu/izlazu grada, da podsjeti da bez tradicionalnih jela i domaćinske zdravice uz GAZDINA rakije nema boljeg svjedočanstva o priči duše jednog grada, sa aspekta gastro ponude.


  12. Lanaco caffe-restoran smješten u parku „Mladen Stojanović“ okružen zelenilom, mirom i tišinom učiniće da uživate u prvoj jutarnjoj kafi sami ili u društvu, a zapravo ako izaberete GAZDINA rakiju uvijek ćete biti u društvu.


    Gazdina rakija od kleke i kajsije na stolu


  13. Restoran OBALA smješten je uz samu obalu divnog Vrbasa, sa domaćinskim pečatom, prijatnom atmosferom i savršenim gastro užitkom koji miluju dušu i bude nostalgične uspomene. A nostalgija se lakše podnosi i ljepše doživljava ako joj dospete gutljaj koji grije dušu, naravno, GAZDINA rakiju.



    obala pozajmljena fotografija

    Pozajmljena fotografija


  14. STEPA bar – novo omiljeno mjesto mnogih banjalučana, nastalo u duhu tradicije starih uspomena i najljepših aroma naših prostora. Uz sjajnu muziku, odlične vokale i uvijek divna domaćinska iznenađenja i na ovom mjestu možete u potpunosti uživati u svojoj omiljenoj GAZDINA rakiji.


    stepa bar pozajmljena fotografija

Pozajmljena fotografija


Ovu listu uskoro ćemo proširiti, kao i sam doživljaj svima drage luke, naše Banjaluke. A vi do tad uživajte na svom omiljenom mjestu i hranite svoju dušu svim onim što joj godi,  jer samo tako će nam ovaj život biti ljepši.



Vaša GAZDINA rakija