Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Sa REINOM na kafi: REINA Maša - Ljubav prema kafi kao svakodnevna inspiracija za mnoge životne tajne i izazove

BY Vaša Prijedorčanka 22.02.2023 blog
Sa REINOM na kafi: REINA Maša -  Ljubav prema kafi kao svakodnevna inspiracija za mnoge životne tajne i izazove

Da je Banja Luka postala mjesto pravih zaljubljenika u jedno od najpopularnijih napitaka na svijetu, kafu, govori i priča jedne Maše. U čast svog omiljenog napitka, REINA Maša je i priču o ljubavi prema kafi započela kreiranjem Instagram profila simboličnog naziva „coffee_lover_bl“  gdje je počela sa dijeljenjem svojih saznanja o kafi, učenjima o kulturi ispijanja kafe, predstavljanju najboljih mjesta sa najljepšom kafom u Banjoj Luci, kombinacijama koje se savršeno slažu uz kafu kao npr REINA liker, te mnogim drugim zanimljivim činjenicama iz svijeta kafe. Kako izgleda njeno putovanje u carstvu kafe, pročitajte u nastavku.

  1. U vremenu popularizacije kafe kolika je prednost biti tako dobro potkovan znanjem o kafi?

Definitivno je došlo do popularizacije kafe kao napitka, posebno moram da primjetim da je kafa postala popularna u 2020 godini, kada nas je zadesio period koji ne bih željela ovom prilikom da imenujem. Prednost u poznavanju kafe se odlikuje u tome što sam upoznata sa mnogim napitcima u kojima mogu uživati kako kod kuće, tako i lokalima. Npr, znam da ih naručim 😂 , što je prije definitivno bio problem. A, druga prednost je u tome što sada pijem kvalitetnije kafe. "Navikana" kafa nije nužno i dobra kafa.


2. Kada bi definisala trend ispijanja likera uz kafu, da li bi po tvom mišljenju to bilo zbog dobrog kombinovanja ova dva napitka, ili je ipak tu neki drugi razlog još prisutan.

Liker i kafa su savršen spoj i definitivno moj čest izbor. Odlično se kombiniju, posebno jer likeri imaju tu slatkastu notu koja je po meni idalna prije ili poslije gutljaja kafe. Ali, sve je od osobe do osobe i kome se šta sviđa. Recimo, ja pripadam onom tipu osobe koji nikad ne odbija liker uz kafu, a i sama često kad sam vani znam naručiti baš ovu kombinaciju. Vjerovatno je to jedan od mojih dražih meraka. 😉




3. Među prvima si se usudila napraviti koktel sa REINOM Višnjom i kafom, da li nam možeš otkriti recept i kako su tvoji gosti reagovali na isti?

Iskreno i sama sam se uplašila pomiješati ova dva napitka u jedno, iako su u različitim čašama idealni, u jednoj ne moraju biti. Ukus je zaista specifičan i to prepuštam drugima da odluče da li im se sviđa. Ženskoj populaciji se definitivno sviđa. Recept je omiljena kafa i omiljeni REINA liker u omjerima po želji. 😉 Tačan postupak se nalazi u Reels sekciji na mom profilu. Izvol'te u salonu. 😂


4. Prema tvojoj preporuci koji bi se okusi REINA likera mogli kombinovati uz određene vrste kafe (espresso, cappuchino, latte machiato..)

Po meni REINA višnja definitvno uz espresso, za cappuchino bih izabrala breskvu, a borovnicu za latte machiato ( već vidim prelivanje boja kafe, mlijeka i borovnice u šoljici) ali morala bih prvo pobati.




5. Tvoj omiljeni REINA liker i zašto?

Definitivno REINA višnja. Mislim da već svi znaju šta ja pijem od alkohola. Dupla višnja sa ledom 😍 A zašto? Pa dovoljno je sladak, a poprilično zeznut ako pretjeraš (kao sa mnom) , samo balans. 😍


6. U privatnom životu si sjajna majka, izvrsna supruga, te uspješan pedagog u vrtiću, koliko se kafa uklapa kao posebna ljubav u ove preostale tri ljubavi? Odnosno da li je nekad neophodna pauza između navedenih stvari, da li podrazumjeva trenutak samo sa sobom, nakon izvršenja neke od ovih uloga ili se samo uklapa u svakodnevnicu i jedan neophodan ritual/naviku?

Sve od navedenog. Svakom, a posebno zaposlenoj majci je potreban trenutak odmora ali i pripreme za jedan dan. Ujutro bez kafe definitivno ne mogu ( ako želim da budem psiho - fizički prisutna u životu sebe i ljudi oko sebe) . Kafa je izgovor za druženje, uz kafu se i smije i plače, razgovara sa ljudima koje volim ali i sama sa sobom u momentima potrebne samoće. Oduvijek je kafa spajala ljude, podizala raspoloženje i dan danas joj je uloga ostala ista.


7. Da li nas planraš iznenaditi nečim novim na svom Instagram profilu u narednom periodu?

Uvijek tragam za zanimljivim kafama i mjestima. Zašto samo da ja uživam kada je ljepše da uživamo svi zajedno. Dolazi proljeće, ideje se polako bude, nadam se da će druženje na mom profilu kao i do sada biti zabavno. Možda neko zajedničko ispijanje kafa ? Što da ne. U svakom slučaju recepata za kafu kao iz kafeterije neće ne dostajati.


8. Poruka REINAMA bi bila sljedeća?

Budite svoje. Neka vas trendovi ne odvuku od vas samih. Koračajte pozitivne i visoko uzdignute glave, ne od drugih već od problema i stresova. Jače ste nego što mislite vi i drugi oko vas. Okružite se pozitivnim ljudima. Ne zaboravite da tražite pomoć, to nije mana već način da čuvate sebe, a jedino čuvajući sebe možete biti tu za druge.