Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

SA REINOM NA KAFI: Azra Karkin Spahić – Priroda pretočena u kozmetiku i ispričana kroz marketing

BY Vaša Prijedorčanka 08.09.2022 blog
SA REINOM NA KAFI: Azra Karkin Spahić – Priroda pretočena u kozmetiku i ispričana kroz marketing

U ovoj kafici koju pijemo uz čašicu REINA višnje sa dragom Azrom Karkin-Spahić pričamo o njenom kozmetičkom brendu Shebek, visoko kvalitetnoj prirodnoj kozmetici koja očarava svojim izgledom, hipnotiše mirisom i liječi primjenom. Azru su od  malih nogu privlačile biljke, sakupljala ih je i istraživala, pa je još kao mala, istraživala kako djeluju na čovjekov organizam. Kasnije je upisala farmaciju, koja joj je dala brojna saznanja i mogućnost da upozna još bolje i primjenu biljaka ali i način funkcionisanja ljudskog organizma.Nakon što je magistrirala farmaciju, upisala je i marketing, pa tako trenutno završava i master studij Marketing managment-a na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 


Iz svih Azrinih ljubavi, rodio se brend Shebek, gdje uspješno primjenjuje oba svoja talenta iz svijeta farmacije i svijeta marketinga, pa da vidimo kako izgleda jedna takva priča, ove šarmantne i naočite REINE!


     

1. Da li riječ shebek ima neko posebno značenje?

Šebek je nadimak koji mi je dala nana kada sam bila mala da bi okarakterisala moju živu i nestašnu narav.


2. Biti u skladu sa prirodom danas se smatra velikim uspjehom, koja je tajna ovako lijepe komunikacije sa prirodom? Ljubav, želja ili pak nešto drugo?

Uvijek sam voljela prirodu. Mogla sam satima sjediti u travi, posmatrati biljke i insekte i kako sve savršeno funkcionise. Pamtila sam nazive ljekovitih biljaka i brala ih za čajeve. Trudila sam se uzimati samo onoliko koliko mi je potrebno i uvijek vodila računa da berem sa različitih lokacija kako bi se biljke mogle osjemeniti…


Shebek se razvio iz želje da ljudima ponudim proizvode koji će biti zdravi za čovjeka i za prirodu, i koji će sadržavati samo visoko kvalitetne sastojke sa brojnim benefitima za kožu. 


Kako je prvi korak u njezi kože njena higijena, prvi proizvodi koje sam uvela bili su sapuni. Sapune pravim tradicionalnim hladnim postupkom kako bi se zadržale hranjive vrijednosti sastojaka, njihove pastelne boja potiče od ekstrakata biljaka i glina a miris im daju eterična ulja.


3. Od kojih se sve proizvoda sastoji tvoja ponuda?

Shebek u ponudi trenutno ima:

  • Sapune za lice i tijelo.

  • Lotion bar – čvrsti losion za njegu kože ruku i suhih dijelova tijela, sa domaćim pčelinjim voskom.

  • Body Butter Bar – čvrsti puter za tijelo za njegu kože nakon tuširanja. 


Na jesen planiramo uvođenje i novih proizvoda za njegu tijela na kojima radimo već neko vrijeme. 



   

4. Još nismo otkrili koja je tajna zdrave kose Meghan Markle, ali nas zanima kako da svaka REINA bude zdrava, koji je to način na koji shebek kozmetika pomaže?

Zdravlje je sinergija zdravog tijela i zdrave psihe. Tijelo održavamo zdravom i uravnoteženom prehranom, dovoljnom količinom odmora, sna i fizičke aktivnosti te minimiziranjem kontakta sa štetnim hamikalijama. 


Psihu održavamo boravkom u prirodi, tišinom, molitvom i meditacijom, zahvalnošću, druženjem…


Da bi fizičko tijelo optimalno funkcionisalo neophodno je da bude u balansu, jer ako nečega ima previše ili premalo tu nastaje neravnoteža koja se može ispoljiti na koži ili u tijelu u vidu bolesti. 


Shebek proizvodi pomažu koži da održi svoju mladolikost na prirodan način bez bojazni da štetimo svome tijelu i prirodi. Eterična ulja koja se nalaze u proizvodima imaju aromaterapeutsko djelovanje kako na tijelo tako i na psihu, čime se djelimično pokriva i drugi dio formule zdravlja. 


5. Da li reine, Shebek kozmetiku više doživljavaju kao potrebu ili kao brend?  Kolika je svijest vaših kupaca?

Naša želja je podstaknuti ljude da koriste istinsku prirodnu kozmetiku, da umanje kontakt tijela sa štetnim tvarima. Nismo svjesni da dnevno unesemo velike količine tvari stranih našem tijelu kako kroz kožu tako i hranom i disanjem. 

Voljela bih objasniti šta pod time mislim i kako mi sami možemo smanjiti koncentraciju štetnih materija u prirodi samo izborom kozmetike koju koristimo. Kada se tuširamo uobičajenim gelovima za tuširanje, naš organizam upija određeni dio hemikalija dok ostatak odlazi u vodu iz odvoda, zatim dio njih štetno djeluje na vodene organizme a ostatak završi u zemlji iz koje će izrasti biljke koje ćemo pojesti te će hemikalije opet ući u nas. I taj krug se ponavlja. Vremenom se te tvari nagomilavaju u našem organizmu i povećavaju mogućnost obolijevanja, dok štete i prirodi.  


Da bismo smanjili količinu štetnih hemikalija koja kruži prirodom, učinimo ono što je do nas, smanjimo njihovu upotrebu.




6. Da li osjetite da se Shebek beauty vizija za čistiju prirodu i bolju budućnost širi u odnosu na početak i sad, kad ste dostignuli prepoznatljivost prvenstveno sa svojim kvalitetom? Da li imate neki primjer pozitivne prakse?

Trudimo se da formulacije proizvoda imaju samo visoko kvalitetne sastojke prirodnog porijekla. U svojim recepturama, između ostalog, ne koristimo palmino ulje zbog više razloga a jedan od njih je uništavanje endemske vrste majmuna usljed krčenja šuma zbog sadenja palminog drveća. 

Mnogo smo zahvalni jer su korisnici prepoznali kvalitet Shebek proizvoda i veselimo se svakom njihovom iskustvu i porukama koje dobivamo. Hvala im neizmjerno na tome. 




7. Poruka REINAMA bi bila?

Svaka REINA je posebna i zaslužuje tretman kraljice, zato bih za svaku imala nekoliko poruka: 

Volite i budite nježne prema sebi. 

Znajte da ste mnogo jače nego što mislite. 

Ne zaboravite da je sve u ravnoteži. 

Čuvajte prirodu koje ste i same dio.  


Azri želimo mnogo uspjeha i dalje u karijeri koja obećava mnogo dobrih stvari, ali i da bude poput REINE Višnje, njenog sadašnjeg izbora likera. REINA Višnja je odlika žena koje dominiraju, žena koje vole akciju i stvaranje, te žena koje imaju istančan ukus, a našoj dragoj Azri želimo da sačuva baš sve te kvalitete i da nam i dalje donosi najljepšu magiju iz prirode.