Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Gazdina rakija travarica – Skrivena aroma dobrodošlice, zdravlja i pravih vrijednosti u jednoj čašici

BY Vaša Prijedorčanka 06.04.2021 novosti
Gazdina rakija travarica – Skrivena aroma dobrodošlice, zdravlja i pravih vrijednosti u jednoj čašici

Kada gosta dočekuju sa čašicom travarice, znajte da je riječ o gostu koji uvažava veliko poštovanje od strane domaćina. Ukoliko pođemo i od činjenice da su kroz vijekove naše tradicije, svatovi na svadbama dočekivani pretežno travaricom rakijom, onda tu uključujemo još jednu njenu dobru stranu, a to je da ona služi kao tajni sastojak sreće. Bilo kako bilo, jedno je sigurno, travarica je simbol zdravlja i poštovanja, u čijoj je aromi, možemo slobodno reći, ispisan citat “bona fides” ili u prevodu “dobra vjera”.

Pravi gazda i domacin, tajni recept ovog eliksira pronaći će kroz otkrivanje mudrosti skrivenih u aromatičnom bilju. Tako je i Gazdina travarica otkrila mudrosti nekoliko različitih aromatičnih biljaka, koje su ukomponovane sa najljepšim voćnim destilatom, kako bi dale očaravajući raskošni buke.

Sad se vjerovatno pitate, zašto nam je toliko stalo da napišemo ovaj članak. Na ovaj članak nas je podstakao upravo taj raskošni buke, koji nam je donio mirise dobročinstva i koji nas je podsjetio na vrijedne ruke jednog gazde. Nekad zaboravimo da je ovaj dio ljeta, period kada neko vrijedno radi na sakupljanju bilja, preradivanju sirovina da bi se dobila jedna kap koja je našem organizmu izvor dobrog zdravlja, saveznik kada slavimo sreću i liječimo tugu.

I dok vam svaki gazda govori, kako je recept za njegovu travaricu najbolji, vi ćete onaj pravi prepoznati veoma lako. U tom receptu pored svih potrebnih sastojaka, uočićete još nešto, a to je ljubav između čovjeka i prirode, kao i njihova saradnja.  Svjedoci smo savremenog doba, u kojem smo uvidjeli značaj prirode, predanog rada i ljubavi prema slobodi i onom što nas okružuje.  Kada osjetite ovo, a lako se primjeti, već pri prvom gutljaju, shvatili ste da ste otkrili onaj pravi recept. Pravi gazda potrudiće se da na takav nacin ostavi svoj pečat, koji će ukupnom bukeu dati dodatnu vrijednost. I zato kada nazdravljate sa travaricom u ovom periodu, dignite cašu i za ljude koji su je proizveli.

Legenda kaže da je ovo rakija koja svojim gorkim ukusom, slatko liječi. Pravila prilikom konzumacije bila bi da se konzumira kao aperitiv, jer se tad postiže adekvatna punoca i harmonija ovog eliksira. Ako je poklanjate, poklonite u posebnim prilikama, gazdinski od srca.