Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Preko 120 predškolaca posjetilo fabriku "Prijedorčanka"

BY Vaša Prijedorčanka 16.06.2022 dešavanja
Preko 120 predškolaca posjetilo fabriku "Prijedorčanka"

Igrati tržišnu utakmicu 50 godina, nije lagan zadatak. Malo je onih koji to mogu potvrditi, jer malo je „igrača“ toliko dugo u igri.

Ipak, postoje jedni drugi igrači od kojih možemo mnogo naučiti a koji igru igraju tek par godina, ali je shvataju jako ozbiljno i kao veliki zadatak. Njihov teren nije tržište nego čitava okolina koju tek upoznaju i čije mogućnosti tek treba da istraže.



Vrata naše fabrike smo danas otvorili i ugostili preko 120 predškolaca dječijeg vrtića Radost, Đurđevak i Snježana. Mališani su sa svojim vaspitačima imali priliku da vide čitav jedan krug prerade voća. Od pranja, prebiranja samo zdravih i lijepih višanja, izbijanja koštice, zamrzavanja i na kraju da upakovanu duboko zamrznutu višnju svojim prstićima da opipaju. Pokazali smo im i „veliku peć“ (kotlovnicu) koja stvara energiju, ali čuva životnu sredinu jer koristi bio masu kao gorivo.



Kada su vidjeli i velike cisterne u kojim se čuva „tečno blago“, došlo je vrijeme da se i mi malo poigramo pa su kolege iz laboratorije umjesto redovnih analiza sirovina, destilata, rakija i likera odbacili svoje bijele mantile i u ruke uzeli deterdžent za suđe, boju i neki tajni sastojak i napravili eruptirajuću pjenu u zelenoj i narandžastoj boji. Nevjerovatno!





Pored simboličnih poklončića, mališani su u povratku sa sobom sigurno ponijeli jedno nezaboravno iskustvo, sada shvataju koji je proces potreban da višnja sa drveta doputuje u frižider supermarketa. Vratili su se u svoje vrtiće, nastavili sa svojim istraživanjem okoline i otkrivanjem mogućnosti koje im se pružaju, a mi se vraćamo našim radnim zadacima koji će nam obezbijediti učešće u našoj tržišnoj igri za naradnih još bar 50 godina.


 Kako je posjeta kompaniji "Prijedorčanka" izgledala iz njihovog ugla pogledajte ovdje.


Više o nama i naših zlatnih 50. godina postojanja pročitajte ovdje.