Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Sa REINOM u dajak avanturi na Vrbasu

BY Vaša Prijedorčanka 04.08.2022 blog
Sa REINOM u dajak avanturi na Vrbasu

Svi znamo da je Banja Luka grad prijateljstva, ljubavi, mladosti i grad najboljih provoda. Kako bi opravdali ovu konstataciju jednu predivnu nedjelju proveli smo na malo drugačiji način i  to nezaboravno iskustvo rado ćemo podijeliti sa vama.

Kao što smo već spomenuli da je ovo je grad prijateljstva, mi smo se iz tog razloga prvo obratili prijateljima. Ovaj put kontaktirali smo prijatelje iz sportskog kluba „Dajak“ i sa sjajnom ekipom proveli nezaboravne momente na Vrbasu. Miksali smo koktele sa omiljenim REINA likerom, šaputali Vrbasu neke tajne i naučili mnogo novih stvari.


Prvo ćemo se praviti malo važni, da vam pokažemo kako smo dobri učenici bili, da ne kažemo štreberi. Banjalučki dajak ili kako ga mnogi banjalučani nazivaju „Banjalučka gondola“ jer svojim izgledom asocira na predivne gondole iz Venecije, postao je vremenom jedan od simbola ovog grada. Ako niste znali dajak je zapravo ime za motku/štap kojom se dajakaši služe za kretanje po vodi, a ovaj tip čamca uglavnom se koristi u dijelovima rijeka gdje je vodostaj niži, kako bi se čamac mogao odgurivati dajakom. Čamac je dugačak sedam metara i njegova poenta je da bude što lakši, pa se iz tog razloga izgrađuje od jelove građe najboljeg kvaliteta i pravilnih godova. Najprepoznatljiviji dijelovi čamca su krma i špic, koji se izrađuju od jednog dijela drveta. Manipulacije sa špicom su mnogobrojne, dok su neki potpuno divlji, drugi pak oslikavaju pitomost, ali sve u svemu špic čamca zapravo ispoljava umjetničku slobodu majstora pa je rijetkost da ćete naći dva čamca sa potpuno istim vrhom. 

Na radost Banja Luke, banjalučana i svih onih koji vole dolaziti u grad na Vrbasu, broj dajak čamaca se povećava iz godine u godine, a na našu radost sa prijateljima iz Dajak kluba, Banja Luka i Vrbas izgledaju prelijepo iz ove prespektive i sa njima je sve moguće, kao i ova naša avantura na koju se sad vraćamo.


Nakon što su našu predivnu REINU dočekali na obali Vrbasa kod uvijek inspirativnog Kastela, krenula je avantura sa jednim koferom punim čarolije i REINOM željnom avanture. Prvo stajanje bilo je odmah par metara od obale, na mjestu gdje Kastel u najljepšoj refleksiji grli Vrbas. Tu smo zastali da se divimo impozantnosti jedne drage kule, ali i da smiksamo koktel koji nas je na trenutak u tom zanosu kreative odveo u drugu diemnziju, baš kao da smo bili u Veneciji. Avanturu smo nastavili leškareći u čamcu, posmatrajući vedro nebo,ispijajući aromatični koktel sa REINA breskvom i gutajuću ljepotu boja koju je Vrbas taj dan oblačio na sebe od tirkizno plave do modro zelene. Vidjeti svoj grad iz ove perspektive na ovaj način, bilo je prelijepo. Možda po mnogim stvarima ne možemo parirati Veneciji, ali imamo i mi svoje kečeve u rukavu, mir, tišina i priroda koji se prožimaju Vrbasom sigurno su neke od stvari na kojima nam Venecija može pozaviditi. Pozivamo i vas da probate čari vožnje dajak čamcima na Vrbasu, da se za tu avanturu pripremite sa jednom REINA Breskvom i da uživate. Za sreću je potrebno malo, a ovo malo nam je uvijek na dohvat ruke.

Naše prijatelje iz Dajak kluba pratite  ovdje.