Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

SA REINOM NA KAFI: Jelena Joksimović - REINA čiji se recept najčešćše sastoji od ljubavi prema kuhinji, poslu i kreativi

BY Vaša Prijedorčanka 07.02.2022 blog
SA REINOM NA KAFI: Jelena Joksimović - REINA čiji se recept najčešćše sastoji od ljubavi prema kuhinji, poslu i kreativi
Jelena Joksimović je ime REINE koje je poznato u svijetu novinarstva, mode, kulinarstva i Instagrama. Ona stiže sve. Ona može sve. Primjer je kako na nonšalantan način postići ozbiljne rezultate, kako biti majka i kako opstati u ovom savršeno ne(savršenom) svijetu. Pa da vidimo šta nam to ova REINA ima poručiti uz aromu kafe / čiji jedino nije ljubitelj ali uz čašicu REINE u prostoru kafeterije 5 zbog kojih i poštuje kulturu ispijanja kafa.

Želje koje te vode kroz ovu godinu?

Sabranost misli, zdravo tijelo i duh, malo više vremena za sebe i neke svoje hobije i poslove; da prestanem konačno trčati za nekom pravdom i prihvatiti određene probleme karakteristične samo za naše prostore.

Kako izgleda tvoj trenutak opuštanja/uživanja?

Uh, obično je to neki čaj i knjiga, ali iskreno sve rjeđe knjiga a sve češće gledanje u jednu tačku na plafonu. To je što se opuštanja tiče. Uživanje vežem za kuhanje, to je moja meditacija (iako svakako meditiram, a i tad mi misli bježe u kuhinju :)). Isključim se i prepustim mirisima i taktilnom dijelu kuhanja, pogotovo kad ne nametnem sebi obavezu da snimam dok kuham.



Zašto je hrana ljubav?

Moj podznak je Bik, to je objašnjenje za sve koji volimo astrologiju, a za ostatak ekipe moram navesti baku i mamu, koje isto tako oduvijek svaki užitak i trenutak vežu za hranu. Jedem kad sam srećna, jedem kad nisam da bih bila. Kad god otputujem negdje razmišljam gdje ću i šta jesti. Ispoštujem i umjetnost, ali prvenstveno gastroumjetnost.

Da li nam možeš prepeoručiti neki brzinski recept za jelo koje i sama rado praviš?


Mogu reći da sam definitivno egg person. Ako ćete doručak, biće jaja sigurno. Pa evo neka ovaj put to bude guacamole sos. Avokado isjeckate u sjeckalici sa bijelim lukom, malim komadom crvenog luka, 1-2 cherry paradajza, so, maslinovo ulje i malo soka od limuna. Posolite po želji. Ugrijte baget u rerni, isječen, namažite i preko dodajte po jedno prepeličje jaje (“na oko”). Nemojte pojesti više od pet.

Položaj žene u današnjem vremenu je nazvidan. Kako se ti osjećaš kao žena u svijetu prepunom izazova?

Nekako prirodno se borim godinama, na svoj način, za ljudska prava. Feministkinja sam, a sumnjam da bih bila toliko aktivna da je ženi sjajno. Kao žena se osjećam divno, ali kao žena u svijetu koji još uvijek svaku uspješnu ženu veže za nekog muškarca; koji karakteriše atraktivnu ženu kao manje inteligentnu i opet šalje u krevet nekom liku; kada je ženin svaki uspjeh pod lupom u odnosu na muškog kolegu... Mogla bih do prekosutra da nabrajam, ali bolje da stanem. Postoji puno organizacija koje rade isključivo podizanje svijesti o ljudskim pravima, u ovom slučaju pravima žena, tako da se nadam i nekoj zakonskoj promjeni zaštite, uskoro...


Koji je tvoj dosadašnji uspjeh sa kojim se možda najviše ponosiš?

Hmm, svaki moj uspjeh gdje nisam odustajala kad su mi svi govorili da nema ništa od toga, meni je ogroman uspjeh. Kada su mi rekli da nikad neću zatrudniti, na deset različitih mišljenja sam bila skeptična... Jedanaesto je bilo čudo. Kada su mi rekli da se autoimune bolesti ne liječe, prestala sam tražiti rješenje na pogrešnim mjestima i okrenula se svojoj intuiciji i vjeri u život. A ta vjera je sve!



Šta bi poručila ženama/REINAMA u tvom krugu i onima kojima si baš ti uzor?

Uvijek ističem autentičnost. Nismo npr. u Americi gdje uglavnom, bar što se javnosti tiče - prolazi suprotno od iskrenosti. Možda, ali dugoročno ne. Ova zemlja je natopljena svim i svačim, narod je prošao razne krvave bitke, ratove, glad i ostale probleme... Nema šanse da vjerujemo ičemu što je fejk, razvili smo vrhunsku inteligenciju za preživljavanje ali i abnormalan strah. Zato samo iskreno, to je jedino što preporučujem.

I ovaj intervju odradili smo u savršenom prostoru KAFETERIJE 5 kod drugara koji će vas još malo držati u neizvjesnosti po pitanju otkrivanja ovih detalja vašeg budućeg omiljenog mjesta u Banjoj Luci. 
A, tokom intervjua sa našom dragom REINOM Jelenom, ustanovili smo da joj je i dalje među omiljenim likerima REINA Višnja.Primjetili smo da REINE koje vole da dominiraju i preduzimaju inicijativu, češće biraju REINA Višnju. Iako, naša draga Jelena ne pije kafe, nije odolila da naglasi da u ovakvom ambijentu uživa i uz šoljicu crnog čaja dok se divi aromama kafe koje daju poseban šmek prostoru i hedonizmu koje svako od nas može na ovom mjestu doživjeti.