Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

SA REINOM NA KAFI: Neda Simić Žerajić - Riječima moramo objasniti suštinu, jer suština njeguje emociju

BY Vaša Prijedorčanka 30.05.2022 blog
SA REINOM NA KAFI: Neda Simić Žerajić - Riječima moramo objasniti suštinu, jer suština njeguje emociju

Neda Simić - Žerajić, REINA koja uživa u književnom hedonizmu. Voli riječima iskazati ljubav prema svemu, ali i riječi vole nju, pa je valjda iz tog razloga lako i pronađu. Uživajte u narednim redovima iskrenog razgovora koji u sebi nosi poruke proljeća.


1. Tri preporuke za idealan odmor svake REINE?


Kad nosite more u sebi, uvijek ste na moru. I nije važno da li ste za odmor odabrali Zeleniku, malo mjesto na domak Herceg Novog, Dubrovnik, Santorini, Tenerife ili selo Hašane, zavičaj znamenitog Ćopića, ako ste radosni i ako se osjećate ispunjeno.

Odmor i mir se postižu kad ukinete prostor negativnim ljudima u svom životu, sredite misli kao ormar, izbaciti loše emocije.

Pronađite sunce u ljudima i u sebi.

Sreću i ljubav ne čini 16 kofera sa fensi krpicama, markiranim cipelama i skupim parfemima. Jedan kofer i šešir su sasvim dovoljni ako je prava osoba pored vas.

 



2. Kako izgleda vaš trenutak uživanja?

Važno je spoznati draž trenutka. U životu je slično kao u pozorištu. Svaki trenutak je neponovljiv. Svaka bubamara koja vam sleti na ruku, svaka odgledana predstava, razgovor koji je melem za dušu ili omiljeni liker od borovnice sa dragim prijateljicama.

 

3. Da li riječi mogu da ćute?

Mnogo je ljudi sa kojima možemo da razgovaramo, ali su rijetki oni sa kojima možemo da ćutimo. I da se dobro razumijemo ćutanjem, jer riječi ponekad, nisu potrebne.

Često srećem ljude čije riječi ne ćute, ali su svejedno šuplje.

Ćutanje je duboko i nije slučajno zapisano „ćutanje je zlato“ ili „ćutanje mudrost govora“.

 


4. Citat koji opisuje savremenu ženu?

„Ženo ne dajući se pobijediti, pobijedila si“, Calderon.

 

5. Rado pratimo projekat na kojem učestvujete od njegovog nastajanja, to je poznati banjalučki festival Studentskog pozorišta Kestenburg. Koliko ste zadovoljni projektom „Kestenburg“ i koliko osjećate da je Vaš doprinos kao jedne divne REINE dao dodatni pečat cijeloj priči?

„Kestenburg“ je velika pobjeda za sve nas okupljene oko te ideje. Pobjeda umjetnosti, pobjeda duha i dobre energije. Jedinstven festival koji okuplja studentska pozorišta sa svih kontinenata na kojem se prepliću različite kulture i umjetnički rukopisi.

Mnogi učesnici ovog festivala su mi rekli da prepoznaju moj senzibilitet u programu „Kestenburga“ čiji sam urednik i da je snažan moj lični pečat uz osnovnu ideju direktora festivala reditelja, Aleksandra Pejakovića.

To je najveći kompliment.

 

6. Položaj žene u današnjem vremenu je nezavidan. Kako se Vi osjećate kao žena u svijetu prepunom izazova?

Često se osjećam kao Alisa u zemlji čuda.

Mnogo se govori o nezavidnom položaju žene, neravnopravnosti polova, ali nisam plakatno pojednostavljena da svijet gledam crno – bijelo.

Najsrećnija sam kad mogu da živim u svom malom svijetu daleko od kvazikulture, nedostatku poštovanja, izgubljenih vrijednosti i dnevno – političkih obračuna.

Mnogo je ljepše živjeti kroz literaturu, preseliti se u npr. 19. vijek, moj omiljeni vijek u umjetnosti i biti okrenut trajnim vrijednostima.

 

7. Poruka upućena REINAMA?

Reina mora biti REINA bilo gdje i bilo kada.


Naša draga Neda birala je REINA borovnicu, kao i svaka REINA koja u sebi nosi snagu za sve što dolazi, pronalazi ljepotu u svemu što je okružuje i poklanja ljubav svemu što je čini sretnom.