Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Sa REINAMA na kafi: Amra i Ada - Kad kreativnost preuzme glavnu riječ, svijet dobije KAUR

BY Vaša Prijedorčanka 01.07.2022 blog
Sa REINAMA na kafi: Amra i Ada - Kad kreativnost preuzme glavnu riječ, svijet dobije KAUR

Amra i Ada su dvije pretalentovane, mlade djevojke, koje su korak uz korak sa svojom kreativom odlučile da istupe iz zone komfora i pokrenu svoju priču. To nije bilo kakva priča, to je više kao knjiga o hiljadu i jednoj noći, ta knjiga sadrži priče o kreativi, o ženi, o modi, priču o nama... mogli bi još nabrajati, ali ne bi bilo zanimljivo otkriti sve. Njihova priča se zove KAUR i vama prepuštamo da u narednih par redova otkrijete više na ovu temu. 

1. Šta znači  riječ “KAUR”?

Riječ 'KAUR' ima korijene iz Kundalini Yoga prakse. To je duhovno prezime koje svaka žena dobije, pored svog imena. Značenje je dvojako. Prvenstveno, prevodi se kao 'princeza', ističući  njene kvalitete nježnosti, gracioznosti, mekoće. Ona korača gordo i svjesna je šta ovom svijetu donosi. Kaur ima i dodatno značenje, a to je 'lavica'.  Lavica nosi kvalitete snage, hrabrosti, sposobnosti da okuplja, štiti i drži u cjelini svoju porodicu.  Ove kvalitete su date svakoj ženi, i svaka žena može da ih manifestira u svom životu.

Nas dvije već dugo prakticiramo Kundalini yogu, yogu svjesnosti i iskustva, i na tom putu smo i same dobile spiritualna imena - Narayan Gian Kaur (Ada) i Liv Jaipreet Kaur (Amra).

Kako smo željele da kroz brend KAUR pričamo priču o svjesnoj ženi, da jačamo njen osjećaj za unutarnje kvalitete koje već po svojoj prirodi posjeduje, shvatile smo da je upravo značenje riječi 'KAUR' ono što je zajedničko, kako nama dvjema, tako i svim ženama.




2. Uspjeli ste na jako lijep način da povežete yogu i modu, da li su vaš rad prepoznale isključivo REINE koje se bave yogom? 

KAUR kao brand jeste velikim dijelom inspirirsan yoga praksom i vrijednostima po kojima se živi u skladu sa tom praksom. Yoga nama danas nije više samo praksa to je naš način življenja i zbog toga je i KAUR velikim dijelom prožet elementima i vrijednostima yoge. Na samom početku smo mislile da će nas najprije prepoznati REINE koje se bave yogom, međutim KAUR je i inspirisan prvenstveno ženom i sve što ona jeste i što nosi sa sobom


ŽENE koje su prepoznale KAUR su žene koje su prepoznale upravo tu svoju autentičnu prirodu. Žene koje su prepoznale da smo i nježne i snažne u isto vrijeme, te iste žene su prepoznale da odjeća može biti udobna, a istovremeno i da se lijepo i elegantno osjećamo u njoj. Tako da, ne bismo ograničavali KAUR na samo žene koje se bave yogom, već na sve žene koje osjećaju potrebu da se poistovjete sa životnim vrijednostima koje prenose naše poruke i modeli.




3. Vaš moto, sa kojim postajete takođe prepoznatljive, kaže da je to “priča o ženi u tebi.” Koliko REINE kod nas imaju vremena da prepoznaju ženu u sebi I da izdvoje vrijeme da se posvete samo sebi?

Žene su te koje su najprije krenule na taj put istraživanja sebe. Odlučno i hrabro su krenule da se suočavaju sa svojim strahovima, stidom, sramom i utišavanjem kojima je žena vjekovno i kroz stoljeća bila izložena. Mislimo da su danas žene u toj brizi prema sebi zakoračile dosta daleko. Još uvijek je to proces i to je nešto što je kod nas na Balkanu pogotovo izazovno.


Ovo je tlo koje je pod uticajem tradicije, društvo u kojem vlada patrijarhat a uloga žene je tu potlačena na mnogo načina. Međutim, mi imamo tu sreću da smo okružene sa sve više lavica koje su donijele čvrsto odluku i rekle sebi - ja biram sebe. Naravno, kao i u svemu, treba vrijeme da u životu naučimo da izdvojimo vrijeme za sebe, da napokon kažemo ne, da postavimo svoje granice i ono njavažnije od svega toga da kao žena naučimo kako biti nježne prema sebi. Dozvola da bude ranjiva i da pri tome shvati da je baš tada najsnažnije.


Upravo iz ovog razloga je nama u KAURU vrlo bitno da gradimo i širimo žensku zajednicu. Već smo se u samo godini dana postojanja povezale sa izvrsnim ženama iz cijele naše države. Neizmjerna je snaga u snazi zajednice koja te podržava da budeš SVOJ u društvu koje te pokušava staviti u kalup. Aplaudiramo i radujemo se i novim generacijama REINI koje se nekako rađaju mnogo zrelije i svjesnije svoje uloge u ovom društvu.




4. Da li je teško pričati priču o ženi? Šta su vaši najveći izazovi u ovom poslu?

Priča o ženi je nepresušan izvor inspiracija kao što je i sama žena. Teško se riječima da opisati i žena, i sve što ona jeste. Treba je najprije doživiti, i nastaviti doživljavati iznova i iznova, da bi se stekla slika.  Pričajući o ženi mi pričamo i o svom putu spoznaje žene u nama. Ovo je priča o svima nama i o svakoj našoj ženi.


Najveći izazov koji susrećemo u ovom poslu je nedostatak vremena ,kao jedan bitan resusurs, za stvaranje i kreiranje, jer i nas dvije još uvijek imamo druge poslove pored KAURA. Pored toga, izazov za slobodu kreiranja jeste i oskudan izbor količine kvalitetnih, prirodnih materijala u BIH dovoljnih za kreiranje jedne kolekcije. To nas na neki način preusmjerava da nekada radimo nešto što nismo možda planirale, ili sa druge strane smanjujemo dostupnost nekih mnogo traženijih artikala zbog ograničenosti dostupnog materijala. Svaki izazov gledamo kao jedan prostor za naš dalji rast. Svaku prepreku sagledavamo kroz način na koji reagujemo na nju i da li ulazimo u otpor ili se prepuštamo povjerenju da je i to sa nekim razlogom za naše veće dobro.



5. Nova kolekcija izlazi uskoro, da li možemo očekivati neka iznenađenja od brenda KAUR?

Sa našom novom kolekcijom vam upravo predstavljamo naše iznenađenje za ovu ljetnu sezonu. Ljeto smo započele u tako dragoj kolaboraciji sa djevojkama iz Tekne Jewelry iz Banja Luke, a kolaboracija je stvorila prekrasnu kimono haljinu kao i nakot koji ručno izrađen i oslikan u bojama mora i sunca.

Kolekcija je dobila naziv “Bountiful. Blissful. Beautiful” po jednoj vrlo snažnoj ličnoj afirmaciji i moćnoj mantri iz Kundalini yoga prakse. Ovo je mantra samopouzdanja, ljubavi prema sebi i blagostanja. Pjevuši sebi često ovu mantru, pjevaj je glasno i ponosno, i posmatraj magiju koju ti ova mantra donosi.

Sa svakom kolekcijom želimo ukazati na neku bitnu poruku, odnosno, vrijednost koju žena već ima u sebi a dovoljno je samo da i samo to sebi dopusti i dozvoli da vidi.

Sa curama iz Tekne smo se tako spontano, jednostavno i lako dogovorile. Usagalsile smo se brzo i jednostavno i onda je sve ostalo što je slijedilo poslije toga nosilo tu energiju.

Što bi naše Teknice rekle “Sve je baš kako treba, sve se poklopilo.” E, upravo nam to KAUR donosi- jednu prekrasnu i inspirativnu zajednicu žena koje se prepoznaju i razumiju bez puno riječi i objašnjavanja.


 








6. Kažu da je žena bespomoćna samo dok joj se ne osuši lak na noktima, da li je ta ista žena ozbiljnija ako svoj stav pokaže kroz stil oblačenja i generalno koliko žene/reine daju značaja svom stilu odjevanja na našim prostorima?

Puno smo puta spomenule da smo KAUR stvorile da žena svojom autentičnošću daje taj poseban šarm i šmek svakom komadu odjeće koji mi kreiramo. Žena sve nosi onako kako nosi samu sebe. Svaka žena kada je svoja, nosi sve na sebi na svoj jedinstven i upečatljiv način.


Mislimo da su sve žene prelijepe,  ali da budemo ovog puta subjektivne, naše žene su itekako lijepe, moderne i imaju izražen stil za odijevanje. Iako smo dugo učene da se uklapamo u kalupe, da “ne talasamo,” da ne iskačemo previše izvan prosjeka, reklo bi se da će uvijek najviše ići najklasičnije i pastelne boje koje su osnova naših kolekcija. Međutim, jarke i upečatljive boje u svakoj našoj kolekciji su se najviše tražile. A sa novom kolekcijom se itekako traže. To znači da su žene spremne da budu viđene, primijećene i spremne su da ostave trag za sobom i bez straha da budu drugačije, a pri tome svoje.




7. Poruka svim REINAMA bila bi…?


REINA - ti budi svoja i kao takva najljepša, najsnažnija i najljepša u svojoj autentičnosti. Kada si svoja šta god da obučeš, staviš na sebe, kakav god iskorak da učiniš, biti ćeš itekako primjetna, jer je tvoj način i ničiji drugi. KAUR je tu da te podrži u tvom putu povratka sebi, u ispisivanju priče o ženi u tebi.


Hvala našim dragim REINAMA Amri i Adi, za nesebičnu podršku i za uvijek divna druženja. Želimo vam mnogo sreće u daljoj izgradnji brenda KAUR, čekamo novitete dok zajedno sa vama nazdravljamo REINA Višnjom likerom koji je namijenjen hrabrim REINAMA, koje čvrsto vjeruju u svoje ciljeve.


KAUR Brend možete potražiti na sljedeće načine:

Web site: kaur.ba

Instagram kaur.wear

Facebook KAUR