Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i kreirali ciljano oglašavanje.

Prijedorčanka

Dobro došli!

Da biste pristupili stranici morate biti punoljetni.

Pristupom na stranicu Prijedorčanke slaže se sa Uslovima korišćenja i prodaje i Politikom privatnosti.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Prijedorčanka

NISTE PUNOLJETNI

Pristup na stranicu Prijedorčanke Vam nije dozvoljen.

Upoznajte se sa Uslovima korišćenja i prodaje.

UŽIVAJTE ODGOVORNO

Ove sedmice u Prijedoru magija na daskama koje život znače

BY Vaša Prijedorčanka 11.10.2021 dešavanja
Ove sedmice u Prijedoru magija na daskama koje život znače

U Prijedoru se od 1993. do 2006. godine održavao festival “Kočićeva srpska scena”. Iako koncepcijski različit, festival je nastavljen 2019. godine na tradiciji prethodnog i stoga je odluka organizatora da uz naziv tadašnjeg Međunarodnog festivala pozorišta “Zlatna vila” stoji i redni broj 14, a na ovogodišnjem 15.

Kao ljubitelji umjetnosti, poštovaoci kulture i strasni gledaoci magije koja nastaje na daskama koje život znače, trudimo se da budemo prijatelji i podržimo ovakve i slične projekte. Ove godine smo dali mali doprinos Festivalu i dodijelićemo specijalnu nagradu za najbolju žensku ulogu.

Festival će se održati u periodu od 11. do 16. oktobra 2021. godine. U takmičarskom dijelu festivala učestvovaće četiri predstave. U revijalnom dijelu, nastupiće 14. oktobra Zijah Sokolović sa monodramom “Lijevo, desno, glumac” i 16. oktobra, Pozorište Prijedor sa predstavom “Jugoslavija, moja otadžbina” koju su radili zajedno sa Pozorištem iz Kopra.

Članovi žirija ovogodišnjeg festivala su: Zijah Sokolović, predsjednik i Željko Hubač i Tomislav Čadež, članovi žirija.

 

PROGRAM FESTIVALA

Želimo s vama podijeliti program ovogodišnjeg Festivala, te se nadamo da se družimo narednih dana u Pozorištu Prijedor.

Svečano otvaranje u holu Pozorišta Prijedor najavljeno je večeras u 19 časova i 30 minuta, a u 20.00 časova, publika će moći da pogleda predstavu “Zločin i kazna” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U takmičarskoj konkurenciji su i predstave:
“Logorilijada”, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar (12. oktobar),
“Bilježnica za Robija K.” Satiričnog kazališta “Kerempuh” (13. oktobar), 
“Zla žena” Narodnog pozorišta Subotica (15. oktobar).

Sve predstave počinju u 20.00 časova.


U pratećem programu je predstava Zijaha Sokolovića “Lijevo, desno, glumac” (14. oktobar, 20.00 časova) i “Jugoslavija, moja otadžbina” Pozorišta Prijedor i Gledališča Koper (16. oktobar, 19.30 časova).

Glumci Zijah Sokolović i Linda Begonja predstaviće se 12. i 13. oktobra, dok će 14. 10. biti promovisana monografija “50 godina Festivala pozorišta u Jajcu”.